Boka  Priser

010-211 5001

Frågor och svar gällande Fukt och Mögel

Vem är ansvarig om jag får en fuktskada efter en badrumsrenovering?

Entreprenören som utfört badrumsrenoveringen har enligt konsumenttjänstlagen tio års ansvar för felaktigt utfört arbete (reklamationsrätt). Skulle skadan ha uppkommit genom ett fel som entreprenören gjort, och inom tio år, kan det alltså vara entreprenören som är ansvarig. Det är således en klar fördel att anlita en entreprenör som är etablerad, har funnits i branschen ett antal år och som kan antas finnas kvar i ytterligare tio år för att reklamationsrätten ska vara värd någonting.

Kan ni göra fuktmätning?

Vi utför fuktmätning samt termografering för att se om det finns oönskad fuktpåverkan i bakomliggande konstruktion. Läs mer under våra tjänster - Statusbesiktning PLUS

Det finns mögel i mitt badrum?

Ytlig mögel i badrum beror oftast på dåligt ventilation i kombination med bristfällig rengöring. Ett bra rengöringsmedel är det bästa och enklaste sättet för att få bort svartmögel som satt sig ytligt i badrummet. Mögel i badrum förebyggs bäst med bra ventilation.


Jag har mögel, är mitt badrum fuktskadat?

Svartmögel i duschen eller andra delar av badrummet är mycket vanligt. Mögelsvamparna trivs bra i fuktiga miljöer där ventilationen ibland är dålig. Har du problem med svartmögel i duschen eller andra delar av badrummet är det viktigt att rengöra regelbundet, det går att få bort.


Jag misstänker fuktskada, vad ska jag göra?

Du ska i första hand kontakta ditt försäkringsbolag och anmäla skadan. Oftast skickar försäkringsbolaget ut någon som kommer hem till dig och tittar på skadan och dess omfattning. Om de inte gör det, eller om du ändå vill ha en utomstående företag kan genomför en fukt- och skadebesiktning ska du beställa en Statusbesiktning PLUS av oss.